Wyślij odpowiedź

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga: ta wiadomość nie zostanie pokazana dopóki nie będzie zaakceptowana przez moderatora.

Nazwa:
Email:
Temat:
Ikona wiadomości:

Załącz:
(Wyczyść załącznik)
(więcej załączników)
Ograniczenia: 4 załączniki na wiadomość, maksymalny rozmiar wszystkich załączników 192KB, maksymalny rozmiar jednego załącznika 128KB
Wszystkie załączone pliki nie zostaną wyświetlone do czasu zatwierdzenia ich przez moderatora.
Weryfikacja:
Wpisz litery widoczne na obrazku
Posłuchaj liter / Prośba o inny obrazek

Wpisz litery widoczne na obrazku:
Pierwszy miesiąc roku:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć


Podgląd wątku

Wysłany przez: Oliwek
« dnia: 25 Grudzień 2014, 19:50:53  »

Unikaj produktów zawierających olej palmowy!!!

Olej palmowy – to najsilniejszy czynnik rakotwórczy. Kwasy tłuszczowe, zawarte w tym oleju, stopniowo sklejając komórki krwi, powodują rozwój nowotworów różnych narządów, mogą wywołać atak serca, bezpłodność i impotencję.

Olej palmowy jest dodawany prawie do wszystkiego: produktów mlecznych, pieczywa, wyrobów cukierniczych, jedzenia dla niemowląt. Negatywne skutki stosowania oleju palmowego są podstępnie ukrywane, a nasi obywatele przyzwyczaili się do podobnego do gliny malezyjskiego tłuszczu.

Jeżeli etykieta na produkcie mówi „tłuszcz roślinny”, na 99 procent jest to olej palmowy.

Olej palmowy jest bardzo szkodliwy dla zdrowia
Eksperymenty przeprowadzone na Uniwersytecie technologii chłodniczych w Petersburgu wykazały, że temperatura topnienia oleju palmowego jest wyższa od temperatury ciała ludzkiego, tak że NIE JEST on przyswajany i NIE JEST wydalany z organizmu.

- Gromadząc się, olej palmowy prowadzi do chorób serca i otyłości
– wyjaśnia lekarz Niezależnego Laboratorium „InVitro”. – Ma dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, które zwiększają poziom cholesterolu i wspierają rozwój miażdżycy.

Badania przeprowadzone z udziałem dzieci wykazały, że kwas palmitynowy, mieszając się w jelitach z wapniem tworzy nierozpuszczalny związek, który jest wydalany z dziecka, tak dziecko zaczyna odczuwać niedobór wapnia, który jest niezbędny dla wzrostu i rozwoju. Naukowcy udowodnili, że olej palmowy w jedzeniu dla dzieci pogarsza mineralizację kości, co powoduje wzdęcia, odbijanie i pojawienie się kolki.

Olej palmowy kosztuje 30 – 40 procent mniej od tłuszczu mlecznego. Kuszące, prawda? A nam wieszają makaron na uszy o korzyściach tego wspaniałego produktu.

Bądź ostrożny! Zadbaj o swoje zdrowie!

Źródło: http://www.technoshop.ru/list/all/topic_536/

Tłumaczenie: Olga
Przekopiowane za portalem Wolna Polska